Ana İçerik:

Sayfa: [1] 2  Hepsi

İCAD

• Sakir
  • Administrator
  • Full Member
İCAD
« : Eylül 16, 2007, 02:59:31 ÖS »

HAYIRLI İCADLAR...BU ANKETİ DEĞİŞTİRMEK İSTEMEZMİSİNİZ?
  • Emzik
  • Global Moderator
  • Jr. Member
Ynt: İCAD
« Yanıtla #1 : Eylül 16, 2007, 04:37:10 ÖS »

Niye yapamayalım ki istenilen ortamlar ve istenilen imkanlar sağlandıktan sonra hiç bir şey imkansız değildir ... İmposible is noThing... Göz kırpan

..::KiraLık_GitaRisT::..
  • Sakir
  • Administrator
  • Full Member
« Yanıtla #2 : Eylül 16, 2007, 05:14:18 ÖS »

Yapacağın icad(buluş)insanın uzun rahat ve mutlu yaşaması için mi yoksa ? icadın diğer insanlar üzerinde tahakküm oluşturmak için mi icad yapmak lazım...

Mesela elektrik icad edilmiş sulama için kullanılıyor.Tarlalar bu işlemle hayat buluyor.Su motorları harıl harıl su taşıyor.kuyudan dereden vs.

İcadlar ihtiyaçtan mı yapılıyor...?(amerika atom bombasını ihtiyacı olduğu için mi icad ettirdi)dinamit patlayıcısı ihtiyaçtan mı icad edildi...

Yada 2.dünya savaşında Almanlar zehirli gazı neden icad ettiler.

İcadı neden yapmalıyız ?

Başkası yapıyor biz daha iyisini yapabiliriz diye icad mı yapmalıyız?

YAPABİLİRMİYİZ???
« Son Düzenleme: Eylül 16, 2007, 05:55:25 ÖS Gönderen: Sakir »
« Yanıtla #3 : Eylül 17, 2007, 09:59:11 ÖÖ »

İmkansız olan şeyler vardır.Bu icad meseleside işte öyle bir şey.Bu kadar yüksek tüketici bir toplum haline geldik.Nasıl olurda yapmayı düşünücez.Neden yapalım?
« Yanıtla #4 : Eylül 17, 2007, 11:09:44 ÖÖ »

engellemesinler biz herşeyi yaparız
  • Emzik
  • Global Moderator
  • Jr. Member
« Yanıtla #5 : Eylül 17, 2007, 11:34:20 ÖÖ »

İmkansız olan şeyler vardır.Bu icad meseleside işte öyle bir şey.Bu kadar yüksek tüketici bir toplum haline geldik.Nasıl olurda yapmayı düşünücez.Neden yapalım?

Elbette imkansız olan şeyler vardır ben burda soyut şeylerden bahsetmiyorum konu icat ve somut olan şeyLer istenilen her şey elinde varsa istediğin şeyi yapamazmısın Ney

• Sakir
  • Administrator
  • Full Member
« Yanıtla #6 : Eylül 17, 2007, 05:04:11 ÖS »

Siz neden bahsediyorsunuz.icad dediğinizin kelime anlamı.Daha önceden olmayan bir şeyin farkına varıpda budur demiyor bu hatırlamadır.
Elindeki tası hamam kurnasına düşürüpde suyun kaldırma gücünü bulup yazması mı sanıyorsunuz yada elma kafasına düşmüş adam ahh demiş bu elma yere düştü çekim var ki buyere düşüyor buna yerçekimi diyeyim gibi.yada ışığın hızını hesaplama yada fotoğraf makinasının icadı ile gelişen fotoğraf çekimleri sayesinde kuşların uçuşuınu tesbit edip ve tesbitinden hareketle uçak yapabilirz deyip uçağı icad etmeleri.

Hayal kurun hayalleriniz olmazsa icadınız olmaz.hayal kurmak içinse insanların ufku gerniş olmalı geniş ufuk için okuma yazma oranı yüksek bir toplum olmalıyız.Varmı ? yok mu? Bizim yaşadığımız yerde insanlar bir iş yaptığında herkes o işten açar yapar.Yapmaya çalışır.Bilmesi gerekmez.Bildiği kadar yapar.Olması gerektiği gibi değil kendi bildiği gibi(bilmediği gibi) yapar.

Traktöre karşı çıkan;bilgisayardaki oyunları kumar olarak gören zihniyet mi icad yapacak yapılmasına izin verecek.

bu vesile ile bir anımı anlatmak istiyorum.Türkiyenin bilgisayarla yeni tanıştığı yıllar.Pc oyunlarıyla tanışmış ama genel olarak kullanılmadığı yıllar.bilgisayarlarımızı alıp düziçine geldik komodor 64 bu arada atari oyunları çıktı onlarla takviye ettik daha sonra amiga 2000 lerle devam ettik.genel olarak oyun üzerine çalıştık.Camimizin değerli imamı bir gün ne oluyor burda diye teşrif ettiler.Yaşlı bir zat olur kendisi ismi aklıma gelmiyor.yaşlı birine bilgisayarıda anlatmak zor.ama anlattık dilimiz döndüğünde ve ekledim bunu öğrenmeyenler ilkel kalacak bir gün herkes bunu öğrenmesi gerekir dedim.ben bilkgisayarın geleceğini görüyordum.Ben öyle dememişim.Camide cuma günü vaaz esnasında kumar oynattığımı anlatmış.Yoğun bir aksakallı akınına uğradım.Soruları açık ve net;ne oluyor burda!
cevap:Oyun oynatıyoruz
sonra?
puan kazanıyorlar.
puanı ne yapıyorsunuz?
biz bişey yapmıyoruz.onu çocuklar kazanıyor.
sonra? paralımı?
evet parayla oynanır.parayı verenlere oynatıyoruz.
ne kazanıyorlar?
Zeka geliştiren oyunlar bunlar hacı emmi.
yani kazandıklarında para vermiyormusun?
Yok ben hep alırım.
hep sen mi kazanıyorsun?
evet hep ben kazanırım.Çünki bu makinalar benim.
kaça bu makinalar.işte zurnanın zırt dediği yer burasıdır çünki makinalar çocuk oyuncağıdır ama parası hiçde öyle değildir.(şimdi 5 para etmez)

öyle hızla geliştiki bizim Türk milleti olarak bu hızlı gelişmedeki yerimizi...gerçek yerimizi aldığımızı düşünmüyorum...
« Son Düzenleme: Eylül 17, 2007, 05:28:45 ÖS Gönderen: Sakir »
  • Emzik
  • Global Moderator
  • Jr. Member
« Yanıtla #7 : Eylül 17, 2007, 05:21:36 ÖS »

İcad denilen şey bir buluştan ibaret değil midir Ney
    Bir buluşu da daha sonra kullanabilecek yada kanıtlayabilecek dereceye getirmek de onun daha sonraki işlevidir. Benim kısaca bahsetmeye calıştığım şey bu.Daha değişik düşüncelere saygım sonsuz  Göz kırpan

• Sakir
  • Administrator
  • Full Member
« Yanıtla #8 : Eylül 21, 2007, 10:44:45 ÖÖ »

Elbette imkansız olan şeyler vardır ben burda soyut şeylerden bahsetmiyorum konu icat ve somut olan şeyLer istenilen her şey elinde varsa istediğin şeyi yapamazmısın Ney

Yapamayacağını yapılmayacağını normal işlerin bile yürümedğini görecek şahit olacaksın...
  • Emzik
  • Global Moderator
  • Jr. Member
« Yanıtla #9 : Eylül 21, 2007, 11:53:40 ÖÖ »

şakir abi son söylediğini ben kıyamet diye yorumluyorum...

• Sakir
  • Administrator
  • Full Member
« Yanıtla #10 : Eylül 28, 2007, 09:25:09 ÖS »

BİR İCAD GÖRDÜM...6 AY KADAR OLUYOR...BENCE İCAD DEDİĞİN BÖYLE OLMASI GEREKİR.İHTİYAÇ İCAD ETMEYİ ZORLAMALI...GELİŞTİRMESİ KULLANMASI İLGİLİLERE KALMIŞ...

Ayrıca hısım oluruz.Ama yaptığınıN farkında değil.Ağaç dikme makinası yapmış.Bir ağacı 2-3 dakikada dikilecek hale gelen çukuru yapıyor.Zeytin dikerlerken gördüm.Öylece seyretmişim 2-3 saat kadar.Taşlı olması önemli değil yeterki büyük kaya olmasın çukurlar anında hazır.

Özel sektör bunu geliştirmek ve ağaçlandırmada kullanmak için müthiş bir fırsat...bakın belkide kullanılıyor.Ama ben yeni gördüğüm için bana müthiş bir zeka örneği gibi geldi...

ilgilenenler:    sakirnurlu@hotmail.com
« Son Düzenleme: Eylül 28, 2007, 09:48:33 ÖS Gönderen: Sakir »
« Yanıtla #11 : Ekim 01, 2007, 10:33:49 ÖÖ »

Merak edilecek bir makina olduğu kesin.Bunu kullanmadıktan sonra bir gün bir yabancının elinde boyanmış parlar bir şekilde vay be yabancı yapıyor diyeceğiz belkide...
Çocukken bindiğimiz bilyeli el yapımı aracımız bir ayağımızı ittirmek için kullandığımız araçımız skoter diye yüzyılın icadı olarak tanıtıldı. Sırıtan Sırıtan Sırıtan
  • Sakir
  • Administrator
  • Full Member
« Yanıtla #12 : Ekim 01, 2007, 08:21:33 ÖS »

şakir abi son söylediğini ben kıyamet diye yorumluyorum...

Kıyametten kastın tüm insanlık için değil sadece senin ve benim için kıyamet bu gün bir yazı okudum devleti soyanı hırsızı şikayet eden tedaş görevlisi sonunda deli diye adli tıp'a göndermişler rapor vermişler:)GülümsemeGülümsemeGülümseme Sırıtan

« Son Düzenleme: Ekim 07, 2007, 11:57:14 ÖÖ Gönderen: Sakir »
« Yanıtla #13 : Ekim 17, 2007, 08:55:22 ÖS »

yapmamız imkansızdan bile imkansız tesadüfen bile olmaz çünkü biz bu zamana kadar ne bilinçli olarak ne de tesadüfen ne yaptık ki bundan sonra ne yapalım
  • formosa
  • Full Member
  • Yaşamı sevseydim doğarken ağlamazdım
« Yanıtla #14 : Ekim 25, 2007, 11:07:21 ÖÖ »

Yapmamız imkansızdan bile imkansız tesadüfen bile olmaz çünkü biz bu zamana kadar ne bilinçli olarak ne de tesadüfen ne yaptık ki bundan sonra ne yapalım
Demiş hayal gözlü genç. Düşüncesine saygı duyuyorum ama düşünceyi benimsemiyorum. Bu pompalanmış bize yıllarca, biz birşey yapamayız, seçim boyasının bile dışradan alırız, yok efendim elimiz kolumuz bağlı, dana bunun gibi neler neler... Hem bundan önce birşey yapmamamız bundan sonra birşey yapamayacağımız anlamına gelmese gerek ?! Ne dersiniz?
Sayfa: [1] 2  Hepsi
Gitmek istediğiniz yer: